Ondernemen in Duitsland

Ondernemen in Duitsland, hoe werkt dat?

Het gaan ondernemen in Duitsland lijkt in veel opzichten op een ondernemersstart in Nederland. Maar de schijn bedriegt. Duitsland kent een formele bedrijfscultuur. Ook zijn er barrières op het gebied van communicatie, aanvragen en vergunningen.

De eerste formaliteiten en de weg vinden in de bureaucratie staat het daadwerkelijk ondernemen in de weg. Niet uw specialiteit en ook niet uw business. Hoves Duits Advies helpt u bij een snelle start. Daarbij komt voor u het ondernemen snel centraal te staan.

Bij een start in Duitsland komt u er snel achter dat het moeilijk is de goede en snelle weg te vinden in aanvragen, vergunningen, tegemoetkomingen, abonnementen en andere formaliteiten.

Neem gerust contact op indien u vragen heeft. Wij vertellen u graag meer. Hoves Duits Advies is bereikbaar via het online contactformulier, of per telefoon: +31 (0)6 139 114 81.

Een einzelfirma starten of je bedrijf uitbreiden naar Duitsland

Duitsland heeft zijn eigen markt. Dat biedt kansen voor de ambitieuze Nederlandse ondernemer. Wanneer u wilt ondernemen in Duitsland kunt u uw eigen bedrijf beginnen met hulp van Hoves Duits Advies.

Wij begeleiden u met het starten van uw ‘einzelfirma’ of het uitbreiden van uw bedrijf naar onze oosterburen. Zo kunt u goed voorbereid beginnen met zaken doen in Duitsland.

Wonen in Nederland, maar ondernemen in Duitsland?

Ondernemen in Duitsland brengt voor de zelfstandig ondernemer diverse voordelen met zich mee. Zeker mensen die in Oost-Nederland wonen, dicht bij de Duitse grens, kunnen de voordelen wegens hun nabije ligging ondervinden.

Zo heeft u als ondernemer toegang tot een extra markt. De Duitse economie draait goed en biedt veel extra mogelijkheden. Onder omstandigheden kunt u zelfs blijven wonen in Nederland.

Hoe zit het met premies en verzekeringen?

Wilt u de werkzaamheden van Nederland naar Duitsland uitbreiden? Dan dient u goed te kijken waar u de sociale premies dient af te dragen. Werkt u ten minste 25% van de tijd in Nederland en bent u daar ook gevestigd? Dan valt u onder het Nederlandse stelsel.

Bedrijven die echter vooral zakendoen in Duitsland vallen onder het Duitse stelsel. U bent dan niet sociaal verzekerd voor bijvoorbeeld de AOW.

De zakelijke cultuur van onze oosterburen

Het is voor de Nederlandse ondernemer belangrijk goed op de hoogte te zijn van de subtiele verschillen van de Duitse zakencultuur. Zo is het belangrijk om uzelf formeel op te stellen. Spreek mensen met ‘u’ aan. Noem mensen met een academische titel bij hun titel. Ook wordt aangeraden om werk en privé strikt gescheiden te houden.

Wat betreft zaken doen zijn Duitsers meer ‘to the point’. Ze houden van structuur en gaan geordend te werk. Er wordt verwacht dat je goed voorbereid bent en snel tot de orde van de dag komt. Vergeet na afloop van een meeting of bezoek niet om uw visitekaartje achter te laten.

Met meer dan 80 miljoen inwoners en een goed draaiende economie is het welvarende buurland Duitsland een aantrekkelijk land om te wonen, werken, ondernemen en te studeren.

Ondernemen met Hoves Duits Advies

  • Gespecialiseerd in Duitse formaliteiten
  • Persoonlijk contact en veel betrokkenheid
  • Uitgebreid netwerk met allerlei mensen op de juiste plaats
  • Advies op maat
  • Goed beginnen: 2 tot 3 maanden begeleiding bij het opzetten van uw bedrijf

Neem nu contact op

Voor uw vraag of aanvraag kunt u gebruik maken van het aanvraag- en contactformulier. Volgens uw voorkeur beantwoorden we u per mail, WhatsApp of telefonisch. We komen vervolgens met een passend voorstel.

Liever bellen? Neem voor direct contact gerust contact op via het volgende telefoonnummer: +31 (0)6 139 114 81.

Kan ik u verder helpen?
mail mij
whatsapp mij
Bel mij