Verhuizen naar Duitsland

Verhuizen naar Duitsland? Hoves Duits Advies adviseert

Verhuizen naar Duitsland, het klinkt zo simpel. Aanmelden, verzekeringen, financiering, regelgeving, abonnementen en aanvragen. Het zijn voorbeelden van zaken die op uw pad komen als u gaat wonen in Duitsland.

Hoe fijn is het als u bij de start in uw nieuwe woonland ervaren hulp en begeleiding krijgt. Hoves Duits Advies helpt u bij de concrete vragen en regelwerk. Want wat te doen als u wilt verhuizen met schulden? Of na uw pensioen? Wij geven antwoorden op deze vragen. Zo kunt u emigreren zonder zorgen.

Met meer dan 80 miljoen inwoners en een goed draaiende economie is het welvarende buurland Duitsland een aantrekkelijk land om te wonen, werken, ondernemen en te studeren.

Neem voor meer informatie over onze dienstverlening gerust contact op. Wij zijn bereikbaar via het contactformulier en telefonisch: +31 (0)6 139 114 81.

Emigreren naar Duitsland – huis kopen of huren

Wilt u graag naar onze oosterburen emigreren? Al woont u in de grensstreek, vertrekken naar Duitsland is alsnog een grote stap. Een ander land, andere taal, andere regels en formaliteiten, u dient vanalles uit te zoeken. Hoves Duits Advies helpt u daar graag bij.

Wanneer u een huis wilt kopen of huren is het handig als u daarbij de gang van zaken kent. Wij maken u wegwijs bij het verhuizen.

Bij een start in Duitsland komt u er snel achter dat het moeilijk is de goede en snelle weg te vinden in aanvragen, vergunningen, tegemoetkomingen, abonnementen en andere formaliteiten.

Wonen in Duitsland – wat komt er bij kijken?

Verhuizen binnen Nederland is één ding. Verhuizen naar Duitsland doet daar nog weer een schep bovenop. Er zijn talloze zaken die geregeld en aangevraagd moeten worden. U dient allerlei documenten aan te vragen in Nederland.

Van een bewijs van uitschrijving bij uw gemeente tot een VOG en gelegaliseerde officiële documenten. Ook wat betreft scholen, diploma’s en kinderen komt er vanalles kijken. Hoves Duits Advies kan u helpen door middel van een checklist. Op die manier vergeet u niets.

 • Uitschrijving en aanmelding bij de gemeente
 • Verzekeringen
 • Diploma’s
 • Officiële documenten
 • Kinderzaken
 • Financiën en fiscale kwesties
 • Lopende abonnementen
 • Medische situatie

De Duitse cultuur

Door vooraf al wat bekend te zijn met de Duitse cultuur voorkomt u ongemakkelijkheid bij sociale interacties. Kennis van Duitse normen, waarden en gewoonten zal het contact makkelijker maken. Zo zijn Duitsers erg beleefd. Men spreekt er bijna iedereen met ‘u’ aan.

Ook op zakelijk gebied merkt men een bepaalde afstandelijkheid. Er wordt snel tot de orde van de dag gekomen. Werk wordt van privé gescheiden. Een kort gesprekje over thuis is er niet bij.

Zorg dat u de Duitse cultuur vooraf goed verkent. Hoves Duits Advies geeft u daar graag tips over.

Een huis kopen in Duitsland – waarom?

Er zijn diverse redenen denkbaar waarom u naar Duitsland zou willen verhuizen. Wellicht wilt u in een nieuwe omgeving wonen, of gaat u uw eigen bedrijf over de grens beginnen. Vast staat in ieder geval dat het goedkoop wonen is in Duitsland. De prijs voor een woning in Duitsland ligt een stuk lager.

Daarnaast is het woongenot hoog en geniet u van fiscale voordelen. Wegens lagere hypotheekrentes is de hypotheek voordelig af te sluiten. Ook is auto rijden minder duur.

Verhuizen met Hoves Duits Advies

 • Gespecialiseerd in Duitse formaliteiten
 • Persoonlijk contact en veel betrokkenheid
 • Breed netwerk aan de juiste mensen
 • Wij gaan verder dan enkel advies op maat
 • Begeleiding voor de duur van 2 tot 3 maanden, voor een goede start

Ontvang een passend voorstel

Voor uw vraag of aanvraag kunt u gebruik maken van het aanvraag- en contactformulier. Volgens uw voorkeur beantwoorden we u per mail, WhatsApp of telefonisch en komen met een passend voorstel.

Bel voor direct persoonlijk contact gerust naar +31 (0)6 139 114 81.

Kan ik u verder helpen?
mail mij
whatsapp mij
Bel mij